Acasă » Evenimente » Peste 8000 de persoane la a noua editie a „Sarbatorii Delenilor” (FOTO)

Peste 8000 de persoane la a noua editie a „Sarbatorii Delenilor” (FOTO)

In ultima duminica a lunii august, pe data de 28 august, comuna Deleni a fost in sarbatoare. La initiativa primarului Dumitru Prigoreanu si a Consiliului Local Deleni s-a serbat cea de-a noua editie a “Sarbatorii Delenilor”. Fastuosul eveniment a debutat incepand cu ora 12:30 odata cu primirea invitatilor la primaria comunei, printre acestia s-au numarat: senatorul Florin Constantinescu, deputatul Anghel Stanciu, vicepresedintele Consilului Judetean Iasi , liberalul Victor Chirila, consilierii judeteni PNL: Petrica Dascalu, Benone Tofan, primarul si viceprimarul orasului Harlau.

Numerosii invitati in frunte cu primarul comunei s-au deplasat la „Sipotul Vararului” locatia pregatita pentru celebrarea sarbatorii comunei.  Aici, peste 8000 de localnici asteptau startul evenimentelor.

Un sobor de 8 preoti a oficiat slujba religioasa in deschiderea sarbatorilor comunei, dupa care primarului Prigoreanu i-a revenit onoarea de a-i prezenta pe invitati si a tine un discurs in deschiderea evenimentului.

„Desi a fost un an greu, am reusit sa organizam si anul acesta „Sarbatoarea Delenilor”. Delenii sunt oameni harnici si puteti vedea cu totii casele care le au, curtile curate si spiritul evlavios. Odata in an trebuie sa ne serbam ziua comunei, sa lasam toate treburile si sa cinstim cu totii pentru toate ce le-am realizat si sa ne bucuram de roadele muncii noastre. Multumesc pe aceasta cale sponsorilor, fara de care nu am putea fi realizat acest eveniment si tuturor consilierilor locali pentru sustinerea acestui eveniment.” a declarat primarul Dumitru Prigoreanu in cuvantul de deschidere.

In continuarea cuvantului primarului si al invitatilor a urmat un moment special pentru deleni.

Primarul Prigoreanu nu a trecut cu vederea numeroasele persoane de varsta a treia prezente la eveniment si le-a pregatit o surpriza. Primarul a acordat “Diplome de fidelitate” celor ce isi serbeaza in 2011 peste 50 de ani de casatorie. Cele 17 cupluri care au primit cate o diploma de fidelitate, un buchet de flori si un premiu in bani sunt: Rusu Neculai si Ecaterina, Prigoreanu Costache si Ileana, Chiriac Mihai si Maria, Cucu Alexandru si Maria, Dila Mihai si Elena, Loghin Ion si Anica, Calin Mihai si Olga, Ignat Petru si Maria, Mihalache Constantin si Viorica, Calinescu Mihai si Aurica, Andrei Stefan si Maria, Hriscu Petru si Saveta, Paslariu Dumitru si Saveta, Pascaru Dumitru si Maria, Gaina Neculai si Maria, Hutanu Dumitru si Aneta si Tuculeac Constantin si Maria.

Nici rezultatele foarte bune la invatatura nu au fost trecute cu vederea de catre primul gospodar al comunei Deleni. Acesta a premiat elevii cu rezultate remarcabile la concursurile si olimpiadele scolare. Alaturi de acestia, in premiera locala au fost premiati elevii care avut medii peste 9 la examenul de bacalaureat de anul acesta. De la clasele I-VIII au fost premiate elevele: Andreea Rotariu, Simona Salaru si Mihaela Dumitras. Elevele de BAC premiate au fost: Andreea Mihaela Probota, Elena Madalina Loghin, Florentina Denisa Atasiei si Alexandra Georgiana Ursu.

Dupa premiere, fica comunei, artista Maria Salaru a preluat stafeta de la primarul liberal si i-a poftit pe consateni la distractie. Artistul Calin Bratianu a facut atmosfera cu ritmurile sale populare, pentru ca ansamblul “Coragheasca” din Deleni sa scoata lumea la joc cu cantece locale.
Incepand cu ora 16, pe scena special amenajata au urcat artistii: Maria Salaru, Stefan Diaconita, Ion Ursache si Florea Neculai. Trupa “Datina” a tinut un recital de jumatate de ora, fiind urmata de formatia “Still”.  “Nemuritorii” au incins atmosfera mai spre seara si au pregatit intrarea vedetei Ana Lesko. La aparitia acesteia, tinerii au sarit, aclamandu-o minute in sir. Timp de o ora, Ana Lesko a creat o atmosfera unica la Deleni, unde tinerii cantau alaturi si dansau pe ritmurile muzicii artistei de peste Prut.
Cea de-a noua editie a “Sarbatorii Delenilor” s-a incheiat la ora 22 cu focul de artificii. Cortina a cazut si Deleniul pregateste o noua sarbatoare a comunei mai fastuoasa in 2012, cand se va avea loc editia aniversara de zece ani a „Sarbatorii Delenilor”.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proiecte și Investiții

Revista Centenar

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare