Acasă » Stiri » Un boier vrea sa puna mana pe un teren din comuna Deleni

Un boier vrea sa puna mana pe un teren din comuna Deleni

Contele stefan Grigore de Fay a plecat cu mana goala de la sedinta Comisiei Judetene de fond funciar. Consulul Romaniei la Nisa, va trebui sa mai astepte pana va primi cele 2,5 de hectare de teren pe care le revendica de 4 ani. Consilierii au cerut comisiei de fond funciar Deleni sa vina cu o propunere de amplasament, urmand ca in cadrul unei alte sedinte sa se stabileasca daca De Fay are sau nu drept de proprietate asupra terenului. Contele Stefan Grigore De Fay a fost prezent impreuna cu avocatul sau la sedinta Comisiei de fond funciar pentru a revendica cele  2,5 hectare de teren forestier din preajma  comunei Deleni, teren pe care l-a dat in  administrarea Ocolului Silvic.

Discutiile s-au incins cand avocatul contelui le-a reprosat reprezentantilor Ocolului Silvic ca nu le-au pus la dispozitie in timp util documentatia necesara privind amplasamentele pentru solutionarea acestei dispute. Membrii Comisiei de Fond Funciar au decis amanarea  deciziei pana la urmatoarea sedinta.

“Toata polemica a durat cam o ora jumatate,  cred ca e record absolut in cazul comisiei judeten de fond funciar. Atat contele de Fay, cat si cei de la comuna Deleni si Ocolul Silvic si cei de la padure au adus argumente pro si contra. Comisia a hotarat ca cei de la Deleni sa faca  propunerea de amplasament si sa se  dovedeasca daca este sau nu dreptul de proprietate al dlui de Fay, apoi in sedinta vom valida sau nu hotararea comisiei Deleni.”, a declarat Bogdan Saramet, subprefect de Iasi. Consulul Romaniei la Nisa, Stefan Grigore De Fay, a beneficiat deja de aproximativ 882 hectare de teren forestier in judetul Iasi.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *