Acasă » Stiri » La Deleni se investeste eficient pe timp de criza

La Deleni se investeste eficient pe timp de criza

Desi se afla la primul mandat de primar, economistul Dumitru Prigoreanu, a transformat Deleniul in 3 ani in cea mai prospera comuna a judetului Iasi. Tinand cont ca la conducerea tarii se afla o guvernare de alta culoare politica, este de admirat cum a reusit primarul liberal al Delenilor de Iasi sa schimbe fata comunei ce numara peste 10 000 de suflete. Tanarul primar a reusit dupa instalarea sa in functie sa schimbe modul de abordare a construirii de drumuri in comuna Deleni. Din cauza faptului ca localitatea este situata intr-o zona de deal cu inclinatie mai mare de 10%, scurgerea apelor pe timp de ploaie se facea pe mijlocul drumului, degradandu-l treptat. Solutia primarului liberal a fost de a face mai intai rigole betonate pe marginea drumului si apoi drumurile propriuzise. Pana la ora actuala in Deleni s-a realizat peste 10 kilometri de drum cu rigole betonate, costul acestei investitii fiind realizat cu fonduri de la bugetul comunei Deleni.
“Pana in anul 2008 la Deleni constructia drumurilor se facea gresit. Acestea nu aveau amenajate rigole pentru scurgerea apelor de ploaie si drumul se degrada treptat. Incepand din 2008 construim mai intai rigole betonate pe marginea drumului si apoi amenajam si pregatim pentru asfaltare drumurile din comuna.” ne-a declarat primarul Prigoreanu.

Gaz metan pentru locuitorii din Maxutt si Deleni

Cea mai mare investitie cu care se pot mandri cei din Deleni, este reusita primarului Prigoreanu de a aduce gazul metan in comuna, in satele Deleni si Maxutt. Impresionant este faptul ca aceasta investitie majora si de mare necesitate pentru locuitorii comunei Deleni a fost realizata in totalitate cu fonduri de la bugetul local.
“Cea mai mare investitie din 2008 pana in anul 2011, este aductiunea gazului metan la Deleni. Trebuie stiut ca aceasta investitie majora a fost realizata in totalitate cu fonduri de la bugetul local. Am inceput printr-un parteneriat cu S.C. GAZ NORD EST S.A. Harlau sa aducem gazul metan la Deleni si vom continua aceasta investitie in perioada urmatoare, pentru ca gazul metan sa ajunga si in satele Slobozia, Feredeni si Poiana.” a declarat primarul Dumitru Prigoreanu.
Pana in prezent s-au cheltuit 272 639 mii de lei pentru aductiunea de gaz. Investitia a fost menita sa imbunatateasca conditiile de trai de la nivelul comunei Deleni, actualmente scolile din Deleni si Maxutt, gradinita Deleni, dispensarul Deleni, caminul cultural si primaria Deleni au fost bransate la noua retea de gaz metan. Localnicii au primit cu bucurie posibilitatea bransarii la reteaua de gaz metan. De gazul metan se pot bucura si elevii care invata la scolile din Maxutt si Deleni.
Printre realizarile primarului liberal se mai numara extinderea iluminatului public in zona Deleni – Poiana, investitie facuta cu bani de la bugetul local. Intrucat in aceasta zona se construiesc numeroase locuin]e noi, primarul Prigoreanu a reusit sa realizeze inca 3,6 km de extindere a iluminatului public.
“Este o investitie absolut necesara intrucat in zona se construiesc multe locuinte noi si localnicii au nevoie sa fie in siguranta.” a completat primarul liberal.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *