Home » Evenimente » Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna din Deleni – 2011(FOTO/VIDEO)

Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna din Deleni – 2011(FOTO/VIDEO)

In ultima zi a anului 2011, administratia locala din comuna Deleni, judetul Iasi a randuit o traditie veche, ca in fiecare an pe 31 decembrie sa aiba loc in comuna Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna. Anul acesta, festivalul a adunat peste 3000 de persoane in centrul comunei, in fata primariei, care au asistat la spectacolul organizat de primarie. Invitati de seama ai primarului Dumitru Prigoreanu au fost artistii: Maria Salaru, fica satului, artista cu care delenii se mandresc, interpretul de muzica populara Stefan Diaconita si a tinerei cantarete bucovineance Monica Drelciuc.

Pe scena special amenajata, formatii de tineri din comuna si-au prezentat traditiile din satul lor, si au cules mii de aplauze din partea publicului numeros. Pentru spectacolul oferit tinerii au fost rasplatiti de primul gospodar al comunei cu cate un colac impletit si o suma de bani.

Spectacolul s-a intins pana seara la ora 19, cand miile de deleni adunati in centrul comunei au asistat la un foc de artificii de 15 minute. Cortina a cazut si editia din 2011 a Festivalului de Datini si Obiceiuri din Deleni s-a incheiat intr-o atmosfera de sarbatoare.

Va invitam sa urmariti galeria de poze si filmarea de la eveniment!



Un comentariu

  1. Am participat la sfirsitul anului trecut la cea mai draga sarbatoare a Delenilor,Festivalul de datini si obiceiuri de iarna.Am fost invitata ca fiica a satului si am onorat invitatia cu mare bucurie.Nicaieri nu cant mai cu sete simai din adancul sufetului decat ACASA.Aceasta mi se intampla pentru ca sunt inconjurata de dragostea consatenilor mei,ma simt iubita de ai mei .Acolo imi adap toate simturile si ma intorc apoi la ale mele plina de energie,incarcata pozitiv, pentru ca acolo este IZVORUL meu datator de viata. Padurea cu manastirea din Lacuri,izvoarele de la Cerbatoarea, tabara de la Poiana , sunt locuri din care nu as mai pleca.Ma chiama insa datoria ,ma chiama obligatiile de serviciu si activitatile mele artistice.Dar,peste tot unde merg nu uit si mereu amintesc si ma „laud” cu Delenii mei, ma mandresc cu cel mai frumos,destept si competent primar din cati am cunoscut vreodata.Ma bucur ca sunt binevenita ACASA, printre AI MEI si poate va veni odata vremea cand o sa revin definitiv….Felicitari pentru site,felicitari administratiei locale,consilierilor,vicelui primar si mai ales d-lui primar,DUMITRU PRIGOREANU,care stie sa-si aleaga oamenii cu care iata, a reusit sa ridica comuna la un nivel inalt.Cu deosebita stima,dragoste si respect, Maria Salaru

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *