Acasă » Evenimente » Primarul Prigoreanu si fundatia Maresal Alexandru Averescu din Buzau au amenajat un cimitir militar in comuna (GALERIE FOTO-VIDEO)

Primarul Prigoreanu si fundatia Maresal Alexandru Averescu din Buzau au amenajat un cimitir militar in comuna (GALERIE FOTO-VIDEO)

La Deleni a fost inaugurat, marti 23 octombrie un cimitir militar. Acesta a fost ridicat cu spijinul Fundatiei Maresal Alexandru Averescu, din orasul Buzau. ĂŽn cimitirul militar se odihnesc eroi ai Regimentului 48 Infanterie Buzau, cazuti la datorie Ă®n iarna anului 1917. La inaugurare au participat oficialitatile judetene din Iasi si Buzau, printre care prefectul judetului Buzau, Gabriel Dragos Balta, subprefectul judetului Iasi, Bogdan Abalasei, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigada Nicolae Ciuca, comandantul Brigazii 15 Mecanizate „Podu ĂŽnalt”, general de brigada Vasile Roman, dar si cadre militare Ă®n retragere si veterani de razboi. Alaturi de oficialitati s-a aflat P.S. Calinic Botosaneanul impreuna cu un sobor de 15 preoti.


„Regimentul 48 Infanterie Buzau face parte din unitatile militare care, prin jertfa suprema data de ostasii sai Ă®n Primul Razboi Mondial, a contribuit, alaturi de Ă®ntreaga armata româna, la faurirea României Mari. De la Deleni, regimentul si-a Ă®nceput drumul catre victoria din batalia de la Marasesti. Evenimentul, la care au fost invitate sa participe oficialitati din judetele Iasi si Buzau, va cuprinde o ceremonie militara organizata de Brigada 15 Mecanizata Podu ĂŽnalt, dezvelirea unei placi comemorative de catre Elena Vitelariu, Ă®n vârsta de 105 ani, martora a evenimentelor din anul 1917, sfintirea unei troite si a mormintelor eroilor”, au aratat reprezentantii Fundatiei Maresal Alexandru Averescu Buzau.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *