Acasă » Stiri » Grădiniță și afterschool nou, inaugurate in comuna Deleni

Grădiniță și afterschool nou, inaugurate in comuna Deleni

La sfârșitul acestui an se numără investițiile în comuna Deleni. Moș Crăciun a venit mai repede la copiii din comună cu o grădiniță și un afterschool nou, două investiții realizate cu fonduri europene.

Cu patru zile înainte de Crăciun, pe 21 decembrie s-au desfășurat în prezența elevilor, dar și a cadrelor didactice ceremoniile de inaugurare la cele doua instituții. Pentru a marca finalizarea acestor proiecte important pentru tinerii comunei Deleni, reprezentanții administrației locale au susținut și un moment simbolic, tăierea unei panglici.

În cadrul evenimentului a ținut să adreseze câteva cuvinte privind aceste investiții care aduc un plus de valoare învățământului din comună și primarul Dumitru Prigoreanu.

De asemenea, câțiva copiii talentați, membri ai Ansamblului folcloric Hurgheșul al Parohiei Feredeni au susținut și cu scurt moment artistic. Imbracati în starie populare, acestia au intonat colinde traditionale.

La afterschool-ul din Deleni sunt puse la dispoziția copiilor din clasele I-IV, trei săli de clasă cu dotări moderne, fiecare cu câte 20 de locuri. În cadrul institutiei, elevii își vor putea face temele, vor putea lua parte la activități recreative și vor avea o masă asigurată în timpului orelor de pregătire.

De asemenea, o grădiniţă nouă care dispune si de cabinet medical pentru copiii a fost inaugurată marți, la Feredeni. După aproape doi ani de zile, cât au durat lucrările, noua clădire este gata să-i primească pe cei 40 de copii înscrişi aici.

Conform primarului, la noul afterschool au fost obținute avizelor de la DSP și ISU in vederea functionarii, iar la Gradinita din Feredeni documentele vor fi trimise la începutul lunii ianuarie.

In total investitiile la cele doua institutii, plus achzititia de dispozitive electronice, un numar de 1021 tablete, 71 de laptopuri si 48 de camere web, care sa fie utilizate de elevi în invatamantul online, depășesc suma de 1,1 milioane euro.

sursa: Bittv.info


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *