Acesta este sloganul primarului din comuna Deleni, Dumitru Prigoreanu. Edilul local, care impreuna cu reprezentantii Fundatiei COTE , vor demara un proiect denumit “Impreuna pentru o sansa reala la educatie”. Incepand cu luna septembrie, ân comuna Deleni va functiona un centru After School pentru un numar insemnat de copii defavorizati, cu probleme financiare. Functionarea acestui centru va fi posibila printr-un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investeste in Oameni”. Proiectul este finantat de Fondul Social European iar partea Consiliului Local este gasirea unui spatiu adecvat si plata salariilor. Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa fie demarcate lucrarile de construire a unei cladiri ce va deservi noul centru After School. Aici, vor invata, se vor juca si vor lua masa un numar insemnat de copii din comuna Deleni. Cladire ace urmeaza a fi ridicata pana la inceputul luni septembrie anul curent, o sa aiba doua sali de clasa, grup sanitar dotat cu dusuri si o sala de mese.
“Personal sunt multumit ca am reusit sa conlucram cu cei de la Fundatia COTE si ca vom accesa acest proiect care vine in sprijinul copiilor defavorizati. Aici, copii din aceasta categorie vor invata, se vor juca si vor manca. Datoria noastra este sa ridicam cladirea, ce o sa aiba in componenta doua sali de clasa, un grup sanitary modern dotat cu dusuri si o sala de mese, unde copi vor avea parte de o masa calda”, a spus primarul, Dumitru Prigoreanu, edilul comunei Deleni. Constructia acestei cladiri va incepe in urmatoarele zile, astfel ca pana la data de 15 septembrie aceasta sa fie data in functiune. Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea unui program multi-regional de prevenire si corectare a fenomenului de abandon scolar in mediul rural.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin „Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni”Âť. Valoarea proiectului la nivel national este este de 9.574.640 lei, din care finantarea nerambursabila este de 9.383.147 lei.
„Impreuna pentru o sansa reala la educatie” are implicatii pozitive pe termen lung la nivel local, judetean, regional si multi –regional, dorindu-se a fi un model de bune practici in domeniul prevenirii, reducerii si combaterii abandonului scolar prin intermediul parteneriatelor create si a modelelor de sustenabilitate locala demonstrate.