Home » Evenimente » “Deschide ușa creștine!”, concert de colinde la Deleni (VIDEO)

“Deschide ușa creștine!”, concert de colinde la Deleni (VIDEO)

Concert de colinde la sfarsitul saptamanii trecute in comuna Deleni. Evenimentul aflat la a VI-a a debutat cu câteva gânduri bune transmise de către primarul Dumitru Prigoreanu cetățenilor, în pragul sărbătorilor de iarnă.

După un an de pauză, pe scena Caminului Cultural Alexandru Tanase au răsunat colindele și cântecele de sărbătoare, iar startul atmosferei festive a fost dat de tinerii talentați din grupul Copiii Regelui din satul Poiana.

Pentru a pune în lumină tradiţia populară, cultura şi folclorul local, numeroase grupuri de colindători, printre care simembrii grupurilor “Muguri de stejar”, Grupul vocal Hurgheșelul și Ansamblului Folcloric Hurgheșul de la Parohia din Feredeni au venit să-i colinde pe deleni. Micuții talentați, mândri să poarte portul popular au dat startul sărbătorilor de iarnă și au adus bucurie in sufletele oamenilor.

Festivalul s-a incheiat cu momente artistice susținute de tinerii talentați ai unui ansamblul local, cu o veche tradiție folclorică. Este vorba despre membrii Ansamblului Corăgheasca care au incantat publicul cu datini si obiceiuri de iarna.

Mentionam ca locuitorii comunei Deleni se vor mai bucura de un festival de amploare in ultima zi din an, cand alaiuri de colindători vor respecta datinile străbune și vor prezenta obiceiuri tradiționale de Anul Nou.

Materialul video integral poate fi vizionat mai jos:


Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *