Home » Stiri » Raportul de activitate al primarului comunei Deleni pe anul 2016

Raportul de activitate al primarului comunei Deleni pe anul 2016

Raportul de activitate al primarului comunei Deleni pe anul 2016

Insusit Consiliu Local prin HCL 53/ 26.05.2017

Raportul de activitate al Primarului  Comunei Deleni  pe anul 2016

Cuvant inainte,

Comuna Deleni este situata  in partea de nord vest a judetului Iasi. Ca pozitie geografica se gaseste asezata in zona riftului care desparte Podisul Sucevei de Campia Moldovei. Din intersectia vaii raului Bahlui si sesul Campiei Moldovei porneste Dealul Holm .Acesta desparte cele doua forme de relief si constituie loc de asezare a localitatilor care formeaza Comuna Deleni. Comuna are in componenta 6 localitati dintre care 5 sunt unite unele de altele si le desparte o strada, iar cel de-al 6 – a este la o departare de 11 km de comuna si este asezat in partea de rasarit in zona de campie. Denumirea localitatilor este dupa cum urmeaza si dupa ordine in care sunt asezate: Maxut, Deleni, Poiana, Slobozia, Feredeni iar satul mai izolat Leahu-Nacu .

primar-prigoreanu-deleni-rl

Intinderea comunei este de 15119 ha din care in jur de 6900 ha cu vegetatie forestiera .Aceasta face parte din padurea mare care se intinde si in judetele invecinate Suceava ,Botosani si Neamt.

Se invecineaza in partea de nord cu teritoriul administrativ al comunei Frumusica, jud. Botosani, in partea de est cu comuna Prajeni, judetul Botosani, in partea de sud cu orasul Hirlau, judetul Iasi  , si in partea de vest cu comuna Dolhasca, jud. Suceava   si comuna Tudora, judetul Iasi .

Populatia comunei este de 10294 locuitori. Majoritatea populatie se ocupa cu agricultura. Populatia cuprinsa intre 0 si 18 ani este de 3307; intre 18 si 30 ani este de 1900 persoane. Numarul de pensionari este de  2650 persoane. Multe persoane tinere sunt plecate la munca in strainatate, aproximativ  800 familii, care au cel putin unul dintre membri  ai familiei plecati . Populatia prescolara si scolara este de 1729 copii cuprinsi in 5 gradinite si 5 scoli.

Cadrul legal de referinta privind activitatea  Primariei comunei Deleni, judetul Iasi, este Legea  215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Misiunea primarului si a aparatului de specialitate al primarului , este acela de a oferi servicii de cea mai buna calitate pentru satisfacerea nevoilor sociale generale si specifice pentru persoane fizice si juridice in conditii de maxima eficienta economica.

Principalele obiective ale activitatii desfasurate in anul 2016 au vizat:

-cresterea calitatii actului administrativ prin utilizarea tuturor resurselor cu maxima eficienta.

-servicii de calitate orientate catre cetatean

-preocuparea constanta si continua privind promovarea imaginii puplice a Primariei si comunei Deleni

-desfasurarea tuturor actiunilor si activitatilor din cadrul primariei, transparent si eficient cu respectarea cadrului legal.

– atragerea de fonduri nerambursabile

Valorile esentiale pe care le promoveaza primaria comunei Deleni sunt: promtitudine, accesibilitate, transparenta, performanta, orientare catre nevoile si prioritatile cetateanului, lucru in echipa , egalitate de sanse, respect si motivare.

Din punct de vedere al investitiilor anul 2016  continua dezvoltarea echilibrata pentru toate cele sase sate componente a infrastructurii stradale, educationale, extinderi retele  apa , gaz, iluminat public etc, inceputa inca din anul 2008.

Faptul ca la alegerile locale din 05  iunie 2016  peste 90% din cetatenii comunei prezenti la vot m-au reconfirmat in functie , confirma munca depusa si rezultatele obtinute in primul  si al doile mandat .

Drept pentru care le multumesc. Increderea cetatenilor ma onoreaza si ma obliga sa folosesc toata priceperea si experienta acumulata pentru a gasi solutii viabile la multitudinea de probleme cu care ne confruntam la nivelul comunei noastre.

Principiul pe care l-am afirmat si sustinut inca din primul mandate si de la care nu am facut nici o abatere nici in mandatul 2012-2016 este:

“ Toata activitatea mea in calitate de primar va avea ca prioritati , cladirea unei administratii bazate pe respectarea legii, respectul fata de cetatean, o buna gestionare a banului public , atragerea de finantare europeana ca singure masuri care pot duce la dezvoltarea si modernizarea conumei Deleni

Acest raport cumuleaza rapoartele de activitate pentru anul 2016 ale compartimentelor functionale ale aparatului de specialitate al primarului, evidentiind cu precadere obiective de activitate specifica si modul de atingere a acestor obiective, respective aducerea la indeplinire a hotararilor Consiliului local si a dispozitiilor emise de primar.

In conformitate cu prevederile Legii nr 544/2001 art 5 alin(3) privind liberal acces la informatiile de interes public si ale HG. nr 123/2002 art 10 alin(3) pentru aprobarea normelor metodologice de  aplicare a legii nr 544/2001 primarul comunei Deleni jud Iasi face public raportul de activitate pe anul 2016.

PRIMAR

Ec PRIGOREANU DUMITRU

Raportul de activitate al primarului pe anul 2012

Cuvant inainte,

Legea  215/2001 privind administratia publica locala, republicata, modificata si completata costituie cadrul legal de referinta privind activitatea  Primariei Deleni.

Misiunea primarului si a aparatului administrativ , din cadrul primariei , este acela de a oferi servicii de cea mai buna calitate pentru satisfacerea nevoilor sociale generale si specifice pentru personae fizice si juridice in conditii de maxima eficienta economica.

Principalele obiective ale activitatii desfasurate in anul 2012 au vizat:

-cresterea calitatii actului administrativ prin utilizarea tuturor resurselor cu maxima eficienta.

-servicii de calitate orientate catre cetatean

-preocuparea constanta si continua privind promovarea imaginii puplice a Primariei si comunei Deleni

-desfasurarea tuturor actiunilor si activitatilor din cadrul primariei, transparent si eficient cu respectarea cadrului legal.

Valorile esentiale pe care le promoveaza primaria comunei Deleni sunt: promtitudine, accesibilitate, transparenta, performanta, orientare catre nevoile si prioritatile cetateanului, lucru in echipa , egalitate de sanse, respect si motivare.

Din punct de vedere al investitiilor anul 2012  continua dezvoltarea echilibrata pentru toate cele sase sate componente a infrastructurii stradale, educationale, extinderi retele  apa , gaz, iluminat public etc, inceputa inca din anul 2008 cu rezultate bune in pofida lipsei resurselor financiare pe fondul crizei economice prin care trece Romania.

Faptul ca la alegerile locale din 10 iunie 2012 peste 90% din cetatenii comunei prezenti la vot m-au reconfirmat in functie , confirma munca depusa si rezultatele obtinute in primul mandat .

Drept pentru care le multumesc. Increderea cetatenilor ma onoreaza si ma obliga sa folosesc toata priceperea si experienta acumulata pentru a gasi solutii viabile la multitudinea de probleme cu care ne confruntam la nivelul comunei noastre.

Principiul pe care l-am afirmat si sustinut inca din primul mandate si de la care nu am facut si nu voi face nici o abatere nici in mandatul 2012-2016 este

“ Toata activitatea mea in calitate de primar va avea ca prioritati , cladirea unei administratii bazate pe respectarea legii, respectul fata de cetatean, o buna gestionare a banului public , atragerea de finantare europeana ca singure masuri care pot duce la dezvoltarea si modernizarea conumei Deleni”

Acest raport cumuleaza rapoartele de activitate pentru anul 2012 ale compartimentelor functionale ale aparatului de specialitate al primarului, evidentiind cu precadere obiective de activitate specifica si modul de atingere a acestor obiective, respective aducerea la indeplinire a hotararilor Consiliului local si a dispozitiilor emise de primar.

In conformitate cu prevederile Legii nr 544/2001 art 5 alin(3) privind liberal acces la informatiile de interes public si ale HG. nr 123/2002 art 10 alin(3) pentru aprobarea normelor metodologice de  aplicare a legii nr 544/2001 primarul comunei Deleni jud Iasi face public raportul de activitate pe anul 2012.

PRIMAR

Ec PRIGOREANU DUMITRU

Rapoarte de activitate compartimentele primariei Deleni:

Raportul privind birourile: secretar, stare civila, juridic, registru agricol, arhiva, fond funciar

Raportul – Compartimentului de Urbanism pe anul 2012

Raportul Compartimentului de Asistenta sociala si Autoritate Tutelara pe anul 2012

Raportulul  Compartimentului de Achizitii Publice pe anul 2012

Raport – Executie Bugetara pe anul 2012

SITUATIA Licitatiilor concursurilor de oferte organizate in anul 2012 de primaria Deleni

Rapoarte de activitate institutii si scoli din comuna Deleni:

Raportul Preventoriului TBC Copii pe anul 2012 (click aici)

Raportul Scolii Gimnaziale Deleni pe anul 2012 (click aici)

Raportul Scolii Gimnaziale Poiana pe anul 2012 (click aici)

Raportul Scolii Gimnaziale Maxut pe anul 2012 (click aici)

Raportul pe lunile iulie-decembrie 2008

Am preluat mandatul de primar al Comunei Deleni pe data de 2 iulie 2008, hotarat sa reprezint cat mai bine interesele si nevoile oamenilor, sa transform Deleniul intr-o localitate prospera si moderna.

Situata la granit a de nord a judetuluI Iasi, avand o suprafata territorial administrative de 15,120 ha din care 7,254 ha teren agricol, cu sase sate component si 10,650 de locuitori, comuna Deleni este a doua ca marime din judetul Iasi.

Inca din Campania electoral, am afirmat ca nu fac promisiuni irealizabile si ca toata activitatea mea va avea ca prioritati, recladirea unei administratii bazate pe respectarea legii, respectul fata de cetatea, o buna gestionare a banului public, atragere de finantare europeana ca singura masura care poate duce la dezvoltarea si modernizarea comunei Deleni.

Citeste in continuare Raportul pe anul 2008


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *