Home » Stiri » Ziua Armatei Române, sărbătorită la Deleni

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Deleni

Sărbătorită în întreaga țară pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române a fost marcată printr-o ceremonie religioasă și la Deleni. Cu această ocazie, zeci de persoane, adulți și copii s-au adunat la Monumentul Eroilor din satul Maxut, pentru a aduce un omagiu în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de Stat, după care, un sobor de preoți a săvârșit slujba de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

La această manifestare a luat parte și primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu, care a ținut să marcheze însemnătatea acestei zile și a adresat câteva cuvinte în cadrul acestui demers simbolic de rememorare.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori și un scurt program artistic susținut de tinerii din Deleni. Îmbrăcați în portul tradițional, copiii au întregit atmosfera de solemnitate a acestei manifestări, exprimându-și astfel recunoștința față de eroii neamului românesc.

Menționam că în cimitirul eroilor din Maxut sunt îngropați sute de militari de la Regimentului 48 Infanterie Buzău. De asemenea, în cimitirul militar mai există şi Monumentul eroilor satului Maxut din cel de-al Doilea Război Mondial.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *