Home » Stiri » A fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Deleni din județul Iasi

A fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Deleni din județul Iasi

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat contractul de execuție pentru extinderea rețelelor de apă. Este vorba despre o investiție cu termen de execuție de sase luni, care ar urma sa inceapa din luna martie a acestui an, iar vizate sunt, în special, străzile Codrului și Dumbrăvii din zona Deal a comunei Deleni.

Confrom edilului Dumitru Prigoreanu, demersurile pentru aceasta investiție au fost inițiate de primărie, încă din anul 2018, cu scopul de a rezolva o problema veche de circa 30 de ani cu care se confrunta cetatenii care locuiesc in zona Deal a comunei.

Lucrările de extindere a rețelelor de apă vor fi realizate in baza unui proiect întocmit de primăria Deleni și predat catre ApaVital, printr-o hotărâre de consiliu local, aprobată in cursul anului trecut.

Contractul are o valoare de peste 1,6 milioane de lei si este finanțat cu fonduri din surse proprii APAVITAL.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat astăzi la semnarea de către ApaVital a contractului de lucrări “Extindere rețea apă potabilă sat Deleni – Zona Deleni Deal – strada Codrului și str. Dumbrăvii. Zona strada Primăverii din DJ281A – Cimitirul Vechi și satul Slobozia-strada Bahna, Slobozia”.

Contractul în valoare de 1.615.689,37 lei este finanțat din surse proprii APAVITAL S.A. și are o durată de execuție de 6 luni. Ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie dat în luna martie.Rețeaua de apă potabilă va fi extinsă pe o lungime de 4.783 metri, urmând să fie realizate 14 tronsoane și o conductă de aspirație, o conductă de protecție de 320 metri liniari, 33 cămine de vane, un cămin de reducere a presiunii și 8 hidranți. Se vor realiza lucrări de subtraversare prin foraj dirijat și prin săpătură deschisă, pentru subtraversarea drumului comunal și a unui podeț. De asemenea, va fi realizată o stație de pompare a apei potabile, dintr-un container metalic prefabricat, clădirea urmând să fie împrejmuită și dotată cu instalații electrice și de automatizare.

„Continuăm eforturile de a aduce apa potabilă în casele ieșenilor. Fiecare comunitate trebuie să aibă acces la această resursă vitală. Va trebui să ne mobilizăm în continuare pentru a putea extinde infrastructura de apă la nivelul întregului județ. Vom face toate demersurile pentru ca prin fonduri europene, guvernamentale sau proprii să acoperim nevoia de apă potabilă a tuturor comunităților, în cel mai scurt timp”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *