Acasă » Anunturi » Star-party în localitatea Deleni, inaugurarea Astroclubului „Perseus”

Star-party în localitatea Deleni, inaugurarea Astroclubului „Perseus”

Vineri, 23 august 2019, începând cu orele 18.00, vă invităm la Biblioteca Publică Deleni, pentru a participa la deschiderea oficială a astroclubului „Perseus” Deleni – un nou serviciu de bibliotecă pentru întreaga comunitate.

„Perseus” Deleni este primul astroclub care va fi inaugurat în cadrul proiectului „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași, în perioada iulie-octombrie 2019.

La sediul bibliotecii din Deleni vor avea loc alocuțiuni ale autorităților locale și ale partenerilor implicați în proiectul „Constelația bibliotecilor” și un concurs cu premii având ca temă poezii din literatura universală, ce au ca subiect astronomia. Ulterior vor avea loc observații astronomice, cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare), pe stadionul din Deleni. Activitatea se va încheia cu un recital de chitară și un foc de tabără.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de o seară de august sub cerul înstelat, la noi acasă!

Cer senin!

Parteneri: Primăria Comunei Deleni, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari

Proiectul „Constelația bibliotecilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare este iulie – octombrie 2019.

Proiectul urmărește inovarea și diversificarea serviciilor de bibliotecă, prin înființarea unor cluburi de astronomie în cinci biblioteci din județul Iași, și anume în comunele Deleni, Ceplenița, Erbiceni, Belcești și Șipote. Cele cinci biblioteci au fost selectate în baza evaluării activității acestora de către Comisia de coordonare și îndrumare metodică din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. În cadrul proiectului vor fi achiziționate cinci kit-uri de astronomie (telescoape și accesorii care vor rămâne celor cinci biblioteci), se vor desfășura cursuri de inițiere în domeniu pentru bibliotecarii implicați, vor avea loc ateliere de cunoaștere și manevrare a echipamentelor specifice, de realizare în condiții optime a observațiilor astronomice și de obținere și prelucrare a astrofotografiilor lunare și planetare.

Manager de proiect,

Mihaela Morariu

Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *